Joutavatko vanhukset ulos Facebookista? - - VIIHDEPOSTI

Joutavatko vanhukset ulos Facebookista?

Facebook

Ovatko Facebookin käyttäjät jo liian vanhoja? (Kuva: Photodune)

Facebook juhlii helmikuussa 2014 kymmenvuotista taivaltaan, ja sen jalansija suosituimpana yhteisöpalveluna on yhä vankka. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan nuorten kiinnostus sivustoa kohtaan on kuitenkin vähentymässä. Jatkossa Facebookin käyttäjien ikärakenne saattaakin muuttua radikaalisti.

Tutkimuksessa haastatellut yli 800 nuorta toki ilmoittivat, etteivät välttämättä hylkää Facebookia kokonaan. Moni kertoo kuitenkin olevansa kiinnostuneempi tuoreemmista sosiaalisen median sivustoista.

Eniten Facebookin suosiota on syönyt se, että yhä useampi aikuinen käyttää Facebookia. Nuoret eivät halua, että vanhemmat ja esimerkiksi opettajat tai valmentajat ”kyttäävät” nuorten tekemisiä somessa.

Muista yhteisöpalveluista esimerkiksi Twitter-mikroblogin käyttö on kovassa kasvussa samoin kuin esimerkiksi Instagramin ja Tumblrin suosio.

Mitä mieltä itse olet? Alkaako porukka Facebookissa käydä liian vanhaksi? Kuuluuko sosiaalinen media kaiken ikäisille?

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *