Näillä aloilla maksetaan outoa saunalisää - - VIIHDEPOSTI

Näillä aloilla maksetaan outoa saunalisää

sauna

Jos paperimies ei pääse saunaan, hän saa saunalisää. (Kuva: Tuotekuva)

Viime aikoina on herännyt keskustelua lomarahojen poistamisesta tai niiden tinkimisestä. Lomaraha kuulostaa normaalilta verrattuna muun muassa paperiliittolaisten saamaan saunalisään.

Saunalisää maksetaan muun muassa paperimiehille ja satamatyöntekijöille. Se on ollut käytössä pitkään. Käytännössä saunalisää maksetaan, jos työmies ei työvuoron takia pääse saunomaan lauantai-iltaisin tai arkipyhinä.

Nykyisin lisästä ei käytetä välttämättä nimeä saunalisä vaan se on sisällytetty työvuoron korvaukseen.

AKT:n työehtosopimuksen mukaan saunalisää maksetaan ”lauantaina työssä oleville ja arkipyhäaattoina iltavuorossa työskenteleville. Saunalisän suuruus on myös kytketty A 5 palkkaluokan palkkaan ja 20 % tuosta palkasta.”

Paperiliiton työehtosopimuksen mukaan saunalisää maksetaan 12-tuntisista työvuoroista. Lisä on aamuseitsemän ja iltaseitsemän välisenä aikana 50 senttiä ja iltaseitsemän jälkeen yövuorossa 175 senttiä.

Mitä mieltä olet saunalisästä, onko se turha jäänne takavuosilta?

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *