Taas meille nauretaan - suomen kielestä revitään huumoria netissä - - VIIHDEPOSTI

Taas meille nauretaan – suomen kielestä revitään huumoria netissä

suomi_ok

Tumblrin Depressing Finland (suom. Masentava Suomi) -blogissa leviää vitsi, jossa kauniille kielellemme irvaillaan tylysti.

Sosiaalisessa mediassa julkaistu vitsi on otsikoitu ”What do you mean Finnish is difficult?” eli ”Kuinka niin suomi on vaikeaa?”.

Tarinassa englantilainen ja ruotsalainen ryhtyvät vertailemaan keskenään, miten koira-sana taipuu kyseisillä kielillä. Mukaan liittyy saksalainen, jota kaksikko ei haluaisi mukaan, koska saksan kielessä taivutusmuotoja on selvästi ruotsia ja englantia enemmän.

Lopulta pankin räjäyttää suomalainen, joka kajauttaa ilmoille koira-sanan kaikki sijamuodot. Tai tarkalleen ottaen pelkästään yksikön sijamuodot, mutta niitäkin riittää lueteltavaksi hengästyttävä määrä.

Vitsi on kerännyt yli 750 jakoa ja tykkäystä Tumblrissa. Pääset lukemaan sen tästä linkistä.

1 kommentti

  1. Kielioppi kuntoon!!

    22.6.2014 klo 14:22

    Toimittaja voisi sitten opiskella hieman kieli oppia… Samat sijat ja taivutukset kun löytyvät kyllä muistakin kielistä, mutta suomessa ne muodostetaan sanaan liitettävillä päätteillä, kun taas valtaosassa kieliä, myös anglo-saksisissa, taivutukset muodostetaan ennen sanaa olevilla adpositioilla tai pääsanan taivutuksen sijaan. Sijamuotoja ei suomessakaan sentään ole 15 enempää, ja toisinaan sijoisksi lasketaan vain 14 eri tulentoa. Liitteillä, eli partikkeilla sanoista toki saa useitaeri muotoja ja kirjoitusasuja, mutta sijojen muoto ei siitä kumminkaan lisäänny, vaan samassa sijassa voi sanalla olla (liitteellisiä)useampia muotoja. Ja sama sija samallakin sanalla tietysti löytyy sekä monikossa että yksikössä.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kieli#Sijamuodot

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Liitepartikkeli

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *