Yle näyttää Tuntemattoman sotilaan vasta yöllä - katso Mollbergin versio täältä! - - VIIHDEPOSTI

Yle näyttää Tuntemattoman sotilaan vasta yöllä – katso Mollbergin versio täältä!

tuntematon_sotilas

Pentti Siimes näytteli korpraali Määttää Laineen Tuntemattomassa sotilaassa.

Kohu Tuntemattoman sotilaan esitysajasta hipoo naurettavuuden huippua. Rauni Mollbergin version näet halutessasi Youtubesta – vaikka aamulla.

Suomessa on parempi noudattaa säntillisesti pykäliä ja säädöksiä, tai muuten luutnantti Lammio saattaa pelmahtaa paikalle ja määrätä kovennettua.

Kohu klassikkoelokuvan esitysajasta on saavuttanut koomiset mittasuhteet. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus vaati vuosi sitten Yleä siirtämään Tuntemattoman sotilaan esitysaikaa myöhemmäksi. Elokuva nähtiinkin viime vuonna kello 17, eli selvästi tavanomaista puoltapäivää myöhemmin, ja vieläpä ”piilossa” Yle Teemalla.

Tänä vuonna Ilta-Sanomat on ilmoittanut esittävänsä Edvin Laineen vuonna 1955 ohjaaman version netti-tv:ssään itsenäisyyspäivänä kello 12-24 välisen ajan. Yle puolestaan näyttää saman rainan TV1:llä kello 22.30 – siis vasta sen jälkeen, kun televisiointi tasavallan presidentin juhlavastaanotolta on päättynyt.

Mollbergin vuonna 1985 ilmestynyttä versiota ei esitetä televisiossa tänä vuonna lainkaan. Youtubessa elokuvan voi joka tapauksessa katsoa, vieläpä kokopitkänä. Lapsille elokuva ei toki sovellu netissäkään.

 

 

1 kommentti

  1. Anna mun nauraa

    6.12.2013 klo 15:18

    Farssihan tämä on. Miksi suomalaisten byrokraattien täytyy olla niin pikkusieluisia, ettei elokuvaa saa esittää päivällä? Elokuvaa jota ilman itsenäisyyspäivä ei tunnu itsenäisyyspäivältä. Aivan uskomatonta pelleilyä!

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *