Tutkijat: Television katselu saattaa vahingoittaa lapsen aivoja - - VIIHDEPOSTI

Tutkijat: Television katselu saattaa vahingoittaa lapsen aivoja

tv-lapsi

Lapsi tarvitsee elämäänsä muitakin virikkeitä kuin television. (Kuva: Photodune)

Tutkijat ovat todenneet, että paljon televisiota katsovien lasten aivoissa tapahtuu muutoksia – eikä suinkaan parempaan suuntaan.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että paljon aikaa television ääressä viettävien lasten aivorakenteessa tapahtuu haitallisia muutoksia. Mitä enemmän lapsi katsoo televisiota, sitä isompia ovat muutokset otsalohkossa. Eräs muutostyyppi on yhdistetty puutteelliseen verbaaliseen älykkyyteen.

Japanilaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin 276 lasta, joiden ikä vaihteli viidestä kahdeksaantoista vuoteen. Lapset viettivät aikaa television ääressä nollasta neljään tuntia päivässä. Tulokset olivat samankaltaisia sukupuolesta riippumatta.

Sitä ei kuitenkaan pystytä osoittamaan varmaksi, onko television katselu sinänsä syy aivojen muutoksiin. Syynä voi olla yhtä hyvin puutteellinen vuorovaikutus ystävien ja perheen kanssa tai se, että televisiota paljon katsovat lapset ovat muita epäsosiaalisempia, eivätkä lue tai liiku yhtä paljon kuin muut.

Tutkimuksen tuloksista kertoi Daily Mailin mukaan Cerebral Cortex -julkaisu.

 

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *