Yliopisto kehitteli formuloitakin nopeamman auton - kiihtyy nollasta sataan alle 2 sekunnissa - - VIIHDEPOSTI

Yliopisto kehitteli formuloitakin nopeamman auton – kiihtyy nollasta sataan alle 2 sekunnissa

Maailman nopein auto kehiteltiin Saksassa.

Tämä menopeli näyttää enemmänkin tuunatulta mikroautolta, mutta todellisuudessa kyse on maailman nopeimmasta ajoneuvosta. Stuttgartin yliopiston kehittelemä sähköauto on nimeltään The GreenTeam Formula Student electric racing car E0711-5.

Auto kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 1,779 sekunnissa rikkoen aiemman ennätyksen 0,006 sekunnilla.

2 kommenttia

  1. Jani Koo

    17.1.2016 klo 19:12

    No jo on taas väite. Maailman nopein auto. Missä suhteessa? 0-100 km/h? Nitrodragsterit kiihtyy 0-160km/h alle sekunnissa. Huippunopeudessa? Nopeimmat ”autot” pyhkivät pitkälti yli 1000 km/h. Maailman nopein sähköauto 0-100km/h? Tämä saattaa pitää paikkansa.

  2. Jari

    21.1.2016 klo 11:08

    Katukelpoinen äkkilähtöauto ihan normaalissa auton kuoressa ja rekisterikilvissä menee korkeaan 8 sekuntiin 0-400m ja radan päässä vauhti on 230+ km/h. Ekaan sataseen menee vajaat pari sekuntia kuten tällä yliopiston kilpa-autollakin.

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *